Nemilá zvířena


Ale je tu i opačný pól věci, totiž zvířátka nemilá, neoblíbená, a dokonce nás iritující. Není jich sice hodně, ale jsou. Například takový žralok při koupání v moři jistě není vítaným společníkem, a také veška malá jako bleška též na radosti ze života nepřidá. Proti žralokovi toho moc nezmůžeme a s bleškou se můžeme domluvit. Nebo ne? Nu, s některými jedinci je domluva hodně těžká, jistě znáte z praxe s lidmi, a což teprve s blechou. Neposlechne výzvy k opuštění našeho těla, nebo dokonce domova. Pak ovšem nastává lítý boj, ve kterém může a musí být jen jeden jediný vítěz. Člověk.

bleší příbuzní

Ten se svou inteligenci musí blešku hopsalku vyhubit, když nechce ona dobrovolně odejít. Člověk tedy nakluše do drogerie, nakoupí plně hrsti všeho možného a podnikne na blešky centrální útok. Pak jde v klidu posvačit. Druhý den vesel blešky poskakují po tom, co jsme přinesli z drogerie, ládují se tím a moc jim to chutná. To, co jsme nastříkali berou s humorem a pokud to někde steklo do loužičky, mají holky prima bazén a jsou nám moc vděčné, že se mají kde koupat. Za to se začnou množit ještě více, aby mohly být ještě více s námi. Člověk si balí věci a prchá. O takové kamarádství nestojí.

hledání blech

A rezistentní blechy? Jásají a prozpěvují si veselé písně. Ovšem jen do té doby, než sem přijde on. Jejich srdce nešampión. Osamělý muž se zbraněmi proklatě nízko. Ty jsou určeny k hubení blech a muž je začne nekompromisně používat. Velký Deratizátor je zde! Blechy začínají panikařit, ječí jako by je někdo na nože bral a snaží se vyklidit bojové pole. Zbaběle zalézají do skulin a škvír, ale nemají moc nadějí. Postřik je něco nového, na co ještě nejsou zvyklé, a tak se v jejich řadách dělají značné mezery a ony hynou. Ne všechny, pochopitelně, některé přežijí. Ale než se vzpamatují, je tu útočník znova, a to je jejich definitivní konec. Pokud máte blešky doma, pozvěte si deratizéra!