Jaké to je mít sídlo firmy v Praze


Sídla firem si podnikatelé zřizují na různých místech a mezi nimi figuruje i Praha. Proč si vlastně zřídit sídlo firmy v hlavním městě, a ne v místě svého bydliště?

Anonymita – pražská anonymita je pro mnoho podnikajících subjektů vyslovený dar. Nikdo vás tu nezná, nikdo vám nebude diktovat, co máte dělat, nikdo vás tu nebude pomlouvat a závidět vám. Zejména závist je nebezpečná pro každého, kdo o sobě rozhlásí v místě bydliště, jak se mu daří, a jaké již zaznamenal úspěchy, protože ze závisti lidé dělají takové věci, že se zdráháme o tom psát. Ostatně, stačí zhlédnout některé filmy či pohádky, například Nesmrtelná teta, a budete o vlastnostech „paní Závisti“ dokonale v obraze.

park v Praze

Pražská zasedačka – podnikatelé mají k dispozici v sídle v Praze zasedací místnost, kde lze podepisovat kontrakty, uspořádat obchodní jednání a zajišťovat tu další akce související s provozem firmy, například školení či prezentace. V zasedací místnosti je k dispozici kuchyňka, takže tu máte potřebné zázemí i pro dlouhodobá jednání. Součástí prostor je samozřejmě i toaleta.

pražská ZOO

Praha pro výlety – říkáte si, že Praha není zrovna ideální místo pro výlety do přírody, a že musíte kvůli tomu vycestovat někam dál, stovky kilometrů daleko? Pak se mýlíte, protože paradoxně právě Praha je na tom mnohdy lépe, než leckterý venkov a jiná města v republice. V Praze máte k dispozici pro vás i pro vaše klienty a partnery mnoho parků a krásných zákoutí, například Petřín, Vidouli, rozhlednu Doubravka, Prokopské údolí, Divokou Šárku, Troju, park Košíře-Motol, oboru Stromovka, slavný vrch Vítkov, Gróbovku, Riegerovy sady, mokřad Triangl, Heroldovy sady, park Žižkovské pece, Malešický park, botanickou zahradu u vrchu Tábor, Kunratický a Michelský les, Hostivařskou přehradu a mnoho dalších krásných míst. Praha je také velmi členitá, co se týče převýšení, rozhodně se tu nebudete nudit ani na pěší turistice, ani při výletech na jízdním kole.