Pružnější pleť i ve vyšším věku


Když je člověk mladý, je zvyklý že má hladkou a vypnutou pleť bez vrásek. To se ale začíná pozvolna měnit okolo dvacátého roku, kdy už většina lidí začíná objevovat na obličeji první vrásky. Nejčastěji jsou vidět okolo očí, a často ke můžete pozorovat i na čele. Jde nejen o to, jak se o sebe člověk stará zevnitř i zvenčí, ale i o genetiku. Spousta lidí nepotřebuje takovou péči jako jiní. Proto se dobře zadívejte na svoje rodiče, kde uvidíte odpověď. Pokud vypadají starší než jsou, může to potkat i vás.

zralá žena

Zejména ženy jsou zvyklé se o sebe starat. Používají kosmetiku už od puberty, ale někdy trvá déle, než člověk najde vhodné kosmetické produkty, které mu budou sedět. Je lepší používat spíše vzorky abyste viděli jak vaše pleť reaguje. Vhodná péče je důležitá nejen u žen, ale i u mužů. Nejde jen o to vypadat dobře, ale i to dodat pleti, co potřebuje. Dnes už ale naštěstí není výjimkou, že se o sebe muži starají.

Kosmetika je jedna věc, ale mnoho lidí stále zapomíná, že by měli každý den používat krém s SPF. Ten se musí nanášet nejen na obličej, ale i na uši, krk, dekolt a i ruce. To všechno jsou části těla, které jsou nejvíce vystaveny slunečnímu záření, což způsobuje rychlejší stárnutí pokožky. Používáním SPF docílíte toho, že vaše pokožka bude vypadat mladší – nebude tolik vrásčitá, a nebude mít ani tolik pigmentových skvrn.
Nevěříte v sílu SPF? Podívejte se na internet, kde najdete spoustu srovnávacích fotek lidí, kteří SPF používali, a kteří ne.

kolagen nápoj

Velice důležitou součástí péče o tělo a zdraví je kolagen. V našem těle se vyskytuje od narození, ale jak stárneme, začne z těla ubývat. Proto je nutné jej doplňovat kvalitními doplňky stravy. Díky kolagenu budete mít hezčí pleť, ale také budete zdravější, protože kolagen najdete v kloubech. Pokud byste ho měli ve vyšším věku málo, může to vést k artróze.