Chov psů


Máte doma nějaká zvířata? Slyšela jsem, že v poslední době jsou zvířata velice oblíbená. Každý chce mít třeba nějakou chovnou stanici a podobně. Slyšela jsem, že v poslední době lidé hlavně chovají malá plemena psů. Já se tomu ani nedivím, protože malá plemena psů jsou velice kompaktní. Víte, co to znamená, když je malé plemeno kompaktní, že vlastně za vejde téměř kamkoliv? Určitě jste viděli někdy fotografie, kde je štěně čivavy v nějakém hrníčku. Abych se přiznala, tak vždycky jsem chtěla mít čivavu. A jsem ráda, že mi jí partner pořídil. Opravdu nádhernou a roztomilou bílou mini čivavu a donesl mi ji v krásné dárkové krabičce.

Mám už druhou čivavu.

Ani nevíte, jak jsem byla potěšená? Malou bílou čivavu jsem si vždycky přála. A když mi partner řekl, že jí právě zachráním z jedné množírny, tak jsem byla dvojnásobně šťastná. Nemám ráda množírny. Víte, co jsou k tomu množírny? Když lidé chovají zvířata v nevhodných podmínkách a jenom za účelem obohacení. Když chtějí na nevinných zvířatech zbohatnout, tohle je opravdu odporné. Kolikrát vídám v televizi a celkově ve zprávách, že je čím dál tím více množitelů. Zvířata potom u nich doma trpí, mají je třeba zavřená někde v kleci anebo ve sklepě a dává jim úplně podřadné jídlo. A to ještě úplně v malém množství.

Jo, čivavy jsou malinké.

Protože množitelé chtějí nás svých štěňatech opravdu vydělat co nejvíce financí, vůbec se mi tohle nelíbí. Naposledy jsem viděla takovou velkou množírnu, kde bylo snad šedesát pejsků. Všichni tito pejsci byli opravdu v zuboženém stavu. Pán dostal pokutu sice padesát tisíc korun, ale kdo ví? Stejně potom může začít znova a může mít třeba jiná plemena anebo stejná plemena. Tohle se mi vůbec nelíbí, nechápu, proč takovýto člověk potom nedostane zákaz vůbec chovat nějaké zvíře? Já bych takovému člověku potom nedala ani křečka, ani rybičky, když se neumí chovat ke psům, neumí se chovat k ničemu.