Vlastní je lepší


Pěstitelé ovoce a zeleniny potřebují co nejvyšší zisky, a právě proto k pěstování plodin využívají mnohé postřiky, které drobní pěstitelé používají jen minimálně. Každý občas potřebuje ochránit plodiny před zničením nějakou nemocí nebo škůdcem, a tak je postřik namístě. Jenže velcí pěstitelé používají chemii víc než je zdrávo. Snaží se z rostlin vytěžit maximum, a rostliny rostou rychleji než normálně. Také se plody trhají dříve aby dozrály po cestě do obchodu. A kvůli tomu nemají tak dobrou chuť.

zahradní skleník

Domácí plodiny jsou zkrátka mnohem lepší, a to zejména poslední dobou, kdy obchody nabízí jen zeleninu a ovoce, které pěstují v zahraničí. K nám se mnoho plodin dováží z toho důvodu, že u nás nerostou a nebo nepokryjí spotřebu. Spoustu z nich si ale můžete vypěstovat doma také vy. Je to jednoduché, protože stačí mít kousek pozemku a udělat si záhonky, kde si zeleninu vypěstujete. Založení záhonku je snadné a pěstování není o moc složitější. Je nutné ale počítat s tím, že vám nemusí vyjít dostatek úrody pokaždé a může se stát, že nevzejde nic. Pěstování je vždycky risk.

skleník zahrada

Daleko lepší použít k pěstování polykarbonátový skleník, díky kterému budete mít úrodu schovanou před deštěm, mrazem i kroupami. Pomocí skleníku nejen že ochráníte úrodu před zničením, ale dodáte rostlinám i více vlhkosti, kterou potřebují k lepšímu růstu. Skleník z polykarbonátu je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí mít úrodu pod kontrolou. Tento typ skleníku je ideální pro každého, kdo se nechce strachovat každou bouřku aby se mu skleník nerozbil. Polykarbonát je pevnější a jen tak ho něco nerozbije. U nás si můžete vybrat z několika velikostí skleníků, které si dokonce můžete snadno sami smontovat podle přiloženého návodu. Pokud máte na zahradě málo místa, můžete si pořídit třeba skleník ke zdi, který je pro tyto případy skvělou volbou.