Objevte krásy Nizozemí


Nizozemí je nádhernou zemí na severozápadě Evropy. Je známé pro svou krásnou přírodu, bohatou historii, ale také poměrně progresivní myšlení. Je cílem turistů prakticky z celého světa, a nejenom to. V poslední době čím dál tím více lidí uvažuje o stěhování do Nizozemska.

Pojďme se podívat, co na téhle zemi všichni mají. Proč je vlastně tak úžasná??

kolo

Gastronomie

Nizozemská kuchyně byla vždy spíše podceňovaná. Ovšem v dnešní době zažívá skutečný rozmach. Země se může pochlubit různorodými pokrmy, ať už tradičními, nebo něčím z moderní gastronomie. Mezi oblíbená jídla patří třeba bitterballen, smažené kuličky s masovým ragú nebo poffertjes, což je obdoba našich palačinek, které se podávají s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem. Ve větších městech najdete skvělý street food a na dobré restaurace narazíte po celém Nizozemí.

Kultura

Nizozemí má úchvatnou kulturní historii. Města jako Amsterdam, Utrecht nebo Rotterdam jsou skvělou ukázkou toho, jak kulturní země Nizozemí je. Najdete tu spoustu historických památek, uměleckých děl, muzeí a podobně. Nesmíme opomenout ani městské vodní kanály, které se nazývají Grachtengordel a v roce 2010 byly přidány na seznam UNESCO. A samozřejmě, v Nizozemí se ročně odehrávají stovky kulturních festivalů, které vám dovolí nasávat holandskou kulturu plnými doušky.

Nizpzemí

Přístup k životu

Nizozemí je hodně liberální země. V mnoha věcech je více otevřená, než zbytek světa, a ne nadarmo bývá označována za jednu z nejtolerantnějších zemí na světě. Marihuana je zde například legalizovaná pro osobní užití, systém sociálního zabezpečení funguje naprosto pro všechny a Nizozemí byla vůbec první zemí, která legalizovala manželství pro všechny.

Vzdělávání

V Nizozemí najdete hned několik vyhlášených univerzit či jiných vzdělávacích institucí. Díky inovativním přístupům a multikulturitě je to ideální místo pro vzdělávání v jakémkoliv věku. Není divu, že Nizozemí navštěvují studenti z celého světa, aby zde studovali alespoň několik semestrů.