Vodní dýmky


Jedinečné zařízení

Lidé nejčastěji kouří kvůli nikotinu, který obsahují běžné cigarety. Jedná se totiž o návykovou látku, na kterou vzniká dost rychle závislost a pro naše zdraví není úplně ideální, což také platí o škodlivinách vznikajících při spalování, které negativně působí na plíce. Co se týče nikotinu, tak závislost je velkým problémem, přičemž někdo, jak jednou s kouřením začne, tak už s ním nepřestane celý život.

stoh cigaret

Nikotin má vliv na náš mozek, přičemž ovlivňuje i části, které se starají o učení a soustředění. Zároveň pomáhá odbourávat stres, a to je také důvodem, proč se řada lidí bez cigarety třeba o přestávce v práci zkrátka neobejde. Potíž je v tom, že vzniká jakýsi návyk, takže postupně lidé můžou kouřit více a více cigaret. Je tedy potřeba na tohle dávat pozor. Jestliže si chcete vychutnat zcela jiný druh kouření, tak můžete sáhnout po vodní dýmce, přičemž oproti cigaretám je to zase něco nového. I zde však vznikají škodliviny při pálení uhlíků.

vodní dýmka

Princip fungování

Oproti cigaretám je celý proces trochu náročnější, ovšem za ten zážitek to stojí. Na výběr jsou různá provedení vodních dýmek, přičemž záleží na tom, jaké množství kouře chcete, aby produkovala, jestli má mít možnost napojit více hadic, abyste si mohli užívat kouření ve více lidech a zda bude někde doma, nebo ji budete chtít mít možnost brát s sebou na cesty. Jak zprovoznit vodní dýmku? Jak už z názvu vypovídá, tak napřed do ní musíme nalít dostatek vody. Dále dáme do korunky nadrobený tabák o doporučeném množství a vše zabalíme alobalem. Potom se alobal propíchá a korunka s alobalem nasadí na těsnění. Potom potřebujeme nažhavit uhlíky a ty umístit na alobal, aby se nám uvolnili z tabáku potřebné látky. Kouř následně po nasátí prochází vodou a zde se nám ochlazuje a filtruje. Potom už prochází jednotlivými utěsněnými částmi a my si jej můžeme naplno užívat.